Blog

Talentontwikkeling Binnen Aart

Het is momenteel hét thema in ondernemend Nederland: hoe kom je aan goede arbeidskrachten? Ook bij Aart Camperinbouw breken we ons telkens weer het hoofd waar we toch die pareltjes vandaan moeten halen. En soms heb je het geluk dat zich onder je neus een echte topper ontwikkelt. Het overkwam ons met stagiair Coen Bruggink. Heinoër in hart en nieren. Iemand met een groot sporthart en gelukkig voor ons: een grote passie voor zowel meubels maken als interieurbouw.

Geïnspireerd door pa
Zijn jeugd stond volkomen in het teken van de sport. Niemand in zijn omgeving die er dus aan twijfelde dat Coen qua studie ‘iets in de richting van sport’ zou gaan doen. Maar hij vond de inspiratie voor zijn arbeidstoekomst in de handige handjes van zijn vader Mark. Het werd de opleiding meubelmaker/interieurbouwer bij Deltion. “Het leek me schitterend om zelf meubels te kunnen maken. Dus, gewoon aan deze studie begonnen en het beviel me wel”, is zijn even nuchtere als verhelderende analyse.

Werkstuk van begin tot eind
Coen begon op niveau 3 en zocht naar een locatie voor zijn stage. Die vond hij dicht bij huis. Iedere dag op het fietsje naar Aart Camperinbouw waar hij ook enkele praktijktoetsen kon afleggen. “Het ging dan om de vaardigheden op bepaalde machines”, legt eigenaar Arne Veluwenkamp uit. “Na overleg hebben we toen afgesproken dat Coen een werkstuk zou maken waarbij hij van begin tot eind het interieur van een camper verzorgt. Hij leerde meteen ook al om zelfstandig de CNC-machine te bedienen. Niemand binnen de opleiding die dit al kan. Mooi toch?”

Van stage naar werk
En dan na de stageperiode (van september 2021 tot januari 2022) is het ineens klaar. Beiden keken elkaar aan en het gevoel was hetzelfde. Het is te vroeg voor een afscheid. “Het nieuwe schooljaar begint pas in september en ik had geen zin om de hele periode niets te doen”, zegt Coen. En Arne? Hij twijfelde geen seconde om het lokale talent langer aan zich te binden. “Na drie weken hadden we al genoeg gezien. Die mag wel blijven!”

“Elke dag is anders”
Veluwenkamp somt het zo op: “Hij is handig, leergierig en beschikt over de juiste mentaliteit!” Een ruwe diamant dus die bij Aart Camperinbouw verder wordt geslepen door collega en leermeester Frank die ook een achtergrond heeft in de interieurbouw. “Bij mijn eerste stage was ik alleen met hout bezig. Het mooie is hier dat ik meubels maak en ook bezig ben met isoleren, stofferen en elektra. Elke dag is anders en je leert ongelooflijk veel.” Arne vult aan: “Dat is wel het voordeel van een kleiner bedrijf. Dat je al gauw overal kunt worden ingezet.”

Eerst nog niveau 4 en dan…
In het nieuwe schooljaar (september) begint Coen aan niveau 4. Een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg), dus één dag naar school en vier dagen werken bij Aart Camperinbouw. Een eigen keuze maar zeker gestimuleerd vanuit het Heinose bedrijf. En dan? “Tja, in principe ligt het contract klaar”, zegt Arne met een grote glimlach.

Rudi Buitenkamp

No Comments

Leave a Reply

Het zijn gouden tijden voor de complotdenkers